Artifort Tulip

heart heart
heart

Alsof Pierre Paulin de Flower Power heeft voorvoeld: de Tulip. Half ontloken spreidt deze simpele, karakteristieke bloem onder de zitmeubelen haar bladeren.
Uitnodigend en koesterend tegelijk. Er is een statige hoge Tulip die ook hoofdsteun biedt en een sierlijke, lage ‘Little Tulip’ die tevens als eetkamerstoel dient.
Samen met het bijbehorende voetenbankje een sprekende en uiterst comfortabele combinatie, waar je in blíjft zitten.

Tijdens een internationale meubelshow, georganiseerd door Kho Liang le, maakt Pierre Paulin (1927) veel indruk met een eigentijdse kuipfauteuil.
Al snel na de show wordt hij freelance ontwerper voor Artifort. Het is de start van een lange en vruchtbare samenwerking.
Zijn ontwerpen onderscheiden zich door de opvallende sculpturale vormgeving. Paulin wint er wereldwijd vele prijzen mee.
Zijn werk blijkt tijdloos en tot de dag van vandaag modern en vooruitstrevend. Niet vorm om de vorm, maar toegepast ontwerp.
Nog steeds voert Artifort in de vaste collectie vele van zijn ontwerpen uit de jaren zestig en zeventig. Paulin’s werk is te zien in musea over de hele wereld.
Naast meubelen ontwierp hij ook de interieurs van de Franse presidenten Pompidou en Mitterand in het Elysée-paleis in Parijs.
Op 13 juni 2009 is Pierre Paulin overleden in een ziekenhuis in Montpellier (Frankrijk). De Franse president Sarkozy sprak over hem als “hij die van design een kunst maakte”.
In november 2009 kreeg Paulin postuum de Britse onderscheiding, Royal Designer for Industry (RDI) toegekend.

Levertermijn:

 8 weken

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Versturen
* verplichte velden